2012. április 17., kedd

Sisi bora

Borcimke terv (6 puttonyos Tokaji Aszú)
Április 12., csütörtök: ma tovább bővült a keserédes repertoár. Újabb opus az asztalfiókom támogatásával. Sebaj, Sissy, élvezetes volt bütykölni, kicsit hinni benne.
Palack, cimke, dugó, kapszula és tár
Legalább megtanultam, hogy a kapszula az a palack tetején található, dugót lezáró zsugorfólia.

Update: Ja, igen, itt olvasom, hogy "A Sisi bora elnevezésért valakit meg kéne verni". Tökéletesen megértem, miért gondolja ezt az illető. Meg találtam még pályázót: Tone&Type. Bátrak. Engem nagyon zavartak az idézőjelek a "Sisi bora" felirat előtt és után, de mivel a kiírásban így szerepelt, nem mertem eltekinteni tőlük. Sajnálom, hogy ilyen gyáva kukac voltam. (Íme, még egy pályázó, és ha egy üzlet beindul: Kovács A., Mayer N. pályaművei.)

A lovacska helyett eredetileg egy régi, kopott képeslap (Keleti pu. és környéke) szerepelt. Aztán rájöttem, hogy elég kínos, ha a kedves vendég megtekintené, ahogy manapság kinéz. Kissé csapzottabban, mint 130 éve...

Update 2: a díjazottak felkerültek a Design Terminál oldalára. Ismét csak kiderült, hogy ízlések és pofonok a zsűri mégoly szigorú szakmai szempontok alapján meghozott ítéletében is nagyon különbözőek, túlzóan szubjektívek. A főnyerő pályázatának elsődíjas mivoltát mondjuk nem egészen értem – túl azon, hogy a letisztultság tiszteletreméltó ötletétől a kivitel  kissé elmaradni látszik. Továbbá lazán nem szerepel rajta meglehetősen sok minden, ami a kiírásban kötelező elem volt... (Hol olvasható a "cimkén" a Tokaji Aszú, a 6 puttonyos, a Tokaji borkülönlegesség és az 1999-es évszám?) Valaki látja, mert én nem. Aztán hol derül ki bármi szegény Sissy-ről, már annak a szerencsésnek, aki megfejti a betűrejtvényt. Nem akarok gonoszkodni, de jobb helyeken ezért inkább kizárás, mint első helyezés jár... A felhívásban szerepelt a "gazdaságossági" faktor is: "Mind a címke mind a csomagolás esetében formai megkötés nincs, de a Pályázónak szem előtt kell tartania a könnyen kezelhetőséget, szállíthatóságot illetve a gazdaságos kivitelezést." Az ember így nem nagyon merte eldobni az agyát. A második különdíjas a kapszula stancolt csillagdíszével sikeresen és alaposan meghaladta már a realitást is. A nyakamat rá, hogy ezt sajnos, egyszerűen lehetetlen kivitelezni. Végső soron a csomagolási különdíjazott lazán kenterbe veri a fő díjazottat. Számtalan hosszal, hogy a lóversenynél maradjunk. Gratulálok neki.

4 megjegyzés:

Monyila írta...

Nagyon szép ez a munka. Kíváncsi vagyok, milyen lett a győztes pályamű, ha ez a láthatóan profi anyag nem nyert.

Monyila írta...

Nagyon szép ez a munka. Kíváncsi vagyok, milyen lett a győztes pályamű, ha ez a láthatóan profi anyag nem nyert.

EquiLibro írta...

Köszönöm szépen a kedves szavakat. Annyira jól esnek ezen a szomorkás áprilisi napon, hogy mind a két megjegyzést megtartom magamnak. :-)
Különben nem egészen értem, hogy miért nem publikus, végül ki és főként milyen pályaművel nyert... Talán egyszer kieszközlöm, hogy VII. kerületi VIP vendég lehessek, és akkor, hátha megtekinthetem. A főnyereményről csak titokban ábrándoztam, de az utóbb beígért, két, tárgynyereményes különdíj valamelyikére azért szívesen beneveztem volna. Kicsit sem sajnálom a tervezéssel töltött időt, a két váratlan bejegyzést pedig főnyereményként nyugtázom. Köszönet.

Monyila írta...

A technika a figyelmetlenségemmel kombinálva megduplázta a dicséretet, de valószínűleg így helyes.:-)Arra, hogy ki nyerhetett van egy -az elmúlt időszakban mindenhol tapasztalt dolgokkal kapcsolatos, kissé kesernyés ízű- elméletem, de nem is igazán foglalkoztat.Inkább az, hogy hogyan fest a mű.Keresgéltem a neten ebben a témában, így bukkantam erre a blogra. Kíváncsi voltam, más mit alkotott.Jómagam is pályáztam, de az én kis ügyeskedésem nem grafikai megoldás volt, különböző textileket alkalmaztam.Picit elpirultam, mikor megláttam a Te munkád, és az jutott eszembe, igen, ez a profizmus.:-)
Nos egyszer majd lehet, kiderül, milyen a győztes, már tényleg kezd komolyan érdekelni így, hogy láttam két munkát.
És köszönöm, hogy a dicséreten főnyereményként értékeled.:-)
Üdvözlet