2011. november 28., hétfő

Dolgozni csak pontosan, szépen...

A látszat néha csal
EQUUS – Thália Színház
Alan Strang: Szamosi Donáth
fotó: Emmer László

lovacska: Wandert fan Weldbos (Vándor)
(fríz fajtájú, szépséges, tenyésztője: Dr. Talpag Bálint)

Szép beállítás, de arra azért kíváncsi lennék, hogy:
1) ki volt az a kevéssé precíz Photoshop-kezelő munkatárs, aki ilyen kezdetlegesen (amatőr módon) oldotta meg a srác és a ló kapcsolódási pontjait (elsősorban a modell/színész fiú karjának jobb oldalánál és legfőképpen a hasánál van komoly bukta. No és a könyökénél bezárt területen a ló szőrszálait és forgóit elég bugyuta és természetellenes módon stemplizgette MacElek.)

2 a) végül a fotózáson kit ölelgetett a fiúcska, mert hogy nem a lovat, az biztos – gondoltam kezdetben, aztán ezt leltem.

2 b) Akkor csak arra tudok gondolni, hogy a grafikai stúdióban végül mégsem találtak egyetlen olyan képet sem, ahol a ló a füleivel ne konyítana, mint általában, hanem szép okosan előre figyel, sem nem pislog éppen, és ahol a fiú is jó, hát összetették két képből. Igazán kár érte, hogy nem elég precízen, pedig nem lett volna nehéz ennél pontosabban, szebben megbütykölni.

Továbbá valaki egy elegáns mozdulattal kitisztíthatta volna a derék jószág jobb szeméből a csipát, bár tudom, ez nekem mániám. ...vagy az csak egy légy? Mindegy, azon is lehetett volna segíteni egy kis retussal...

A groom-ot meg tessék jól leszidni. Nem fújt légyirtót arra a szegény lóra? :-)

Lehetett ez eredetileg akár egy fekvő-fiús kép is...