2011. december 1., csütörtök

Végvári Vitézek Várpalotán

Csepin Péter (© Fotó: Jánváry Zoltán)
A Bakonyi Poroszkálók kiállítása a Thury-várban

A 2011. december 10-én 17:30-kor a várpalotai Thury-várban nyíló kiállítás apropójául az egyesület fennállásának
15. évfordulója szolgál.

A látogatóknak lehetősége nyílik a Csepin Péter és csapata által lóháton megtett több mint 40 000 km tükrében megismerni tájakat, embereket és történeteket. A Poroszkálók egyik feladata a hódoltság korának megismertetése, mely Várpalota várának is kiemelkedő korszaka. Ezt az alkalmat megragadva szeretnénk közelebb hozni az emberekhez a XVI. század mindennapjait és hadi kultúráját.


A kiállítás további érdekessége, hogy ízelítőt kaphatunk az Amerikában élő magyar festő- és fotóművész, Jánváry Zoltán munkáiból „A huszár” című fotósorozatából.

A kiállítást megnyitja Dr. Töll László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatalának igazgatója. A megnyitóval egybekötött könyvbemutatón Csepin Péter dedikálja harmadik könyvét, Ettünk és aludtunk vérmocskolta nyergen... A Tien-santól a Bakonyig lóháton címmel. Majd Bakó Sándorral és Szalai Gáborral sajtótájékoztatót tartanak a következő útjukkal kapcsolatban, ahol Skandináviát és a Baltikumot fogják bejárni lóháton.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!