2014. április 13., vasárnap

Kutya a katedrán

Türelmesen vár. Közben igyekszik nagyon okos fejet vágni.
Hogy kerül a csizma az asztalra? Még mondja valaki, hogy a tanárok nem jó fejek. E kép a minap egy jó nevű budapesti középiskolában készült. Az előadás címe és témája a Kutyakiképzés etológiai háttere volt. Itt Huncut kutya figyelmének felkeltését láthatjuk. (A tőle jó pár méterre álló gazdájának kezében egy fecni prosciutto crudo lapul.)


Ugye látjuk a kutya fején és testtartásán, hogy abszolút motívált?

Az elmélet manifesztációja a gyakorlatban.

Szamárfül

Kérem szépen, alább a gyönyörű és ébenfekete szépséges szamárkisasszony nem Szemere szomorú szamarának szülötte. Hanem egy nehányórás magyar parlagi szamárgyerek. Hát nem gyönyörű?

Azért álljon itt az idézett opusz is, íme:

Romhányi József: Szamárfül

Szamármese 
Csömörön élt az öreg dőre Göre Döme, annak volt egy csengeri csengős pörgeszőrű göndör csődöre. De bármilyen pörgeszőrű göndör csődör volt Csömörön az öreg dőre Göre Döme csengeri csengős csődöre, nem szerzett neki virgonc, kenceficés kancát időre az örökkön ődöngő-lődörgő dőre öreg. Így hát csurig csorgatta csöbörbe könnyeit és csúfos csődörcsődöt mondott az örökké ődöngő- lődörgő öreg dőre Göre Döme csengeri csengős pörgeszőrű göndör csődöre. Szomszédságban élt a fösvény Szemere, annak volt egy nőstény szamara. A szamárnál szamarabb Szemere sem szerzett hamarabb szamárfi szamarat szomorú szamara számára, ezért sok szemérmes szamárkönny szemerkélt a szamárnál szamarabb Szemere szomorú szamara szemére. Ámde mit csinált egy szép napon az örökkön ődöngő-lődörgő öreg dőre Göre Döme csengeri csengős pörgeszőrű göndör csődöre és a szamárnál szamarabb Szemere szemérmes szamárkönnyet szemerkélő szomorú szamara? Na mit csinált? Öszvért!

Büszke anya és néhány órás leánykája

100% plüss